Auto exporteren? Dit komt er allemaal bij kijken

Gepubliceerd op: January 18, 2022

Wil jij je auto naar het buitenland exporteren en aan een buitenlandse koper verkopen? Dan is het belangrijk dat je dit volgens de regels doet. Wanneer je alle stappen volgt die je dient te nemen, kun je er ook geen problemen mee krijgen. Het zou namelijk erg vervelend zijn als je na de verkoop van de auto nog steeds boetes op jouw naam zou ontvangen. Zorg dus dat je de regels volgt en dat je de administratieve zaken rondom de export van de auto op de juiste manier afhandelt. In deze blog lees je welke stappen je kunt zetten om de auto succesvol naar het buitenland te exporteren en welke administratieve zaken je absoluut niet mag vergeten te regelen.

Deze stappen dien je te zetten als jij je auto naar het buitenland exporteert

Auto exporteren? Dan dien je het voertuig eerst te keuren en daarna naar een erkend exportbedrijf te sturen. Het is belangrijk dat het voertuig op jouw naam staat, dus neem de kentekencard en je legitimatiebewijs mee. Betaal hierna de kosten voor de export van de auto. Wanneer je de auto afmeldt bij de RDW-balie, ontvang je een vrijwaringsbewijs en een kentekenbewijs waar het hoekje van wordt afgeknipt. Hierna kan de auto geƫxporteerd worden.

Regel deze administratieve zaken als jij je auto exporteert

Auto exporteren Duitsland? Zorg er dan voor dat je alle administratieve zaken in orde maakt. Het zou erg vervelend zijn als je een tijdje na de verkoop nog boetes op je eigen naam ontvangt. Je dient dus de juiste papieren uit handen te geven en hier ook bewijzen van te bewaren, zodat je kunt aantonen dat de auto niet meer op je naam staat, niet meer via jou verzekerd is en ook niet meer in je bezit is. Wanneer je ervoor kiest om de auto naar het buitenland te exporteren voor de verkoop. Dan dien je dit aan te melden bij de RDW-balie. Vergeet ook niet om de auto op de naam van de koper over te schrijven.

Zodra je de registratie van de auto bij de RDW-balie hebt beƫindigd, ben jij niet langer de eigenaar van de auto en dus ook niet meer verantwoordelijk voor de auto. Vind je het lastig om alle administratieve zaken rondom de export van je auto te regelen? Dan kun je hier ook een professional voor inschakelen, die dit voor je doet! Dan weet je ook zeker dat het op de juiste manier gebeurt.