Auto importeren

Gepubliceerd op: November 29, 2016

Auto import vraagt soms wat administratieve rompslomp maar biedt u meestal een groot financieel voordeel. Wanneer u op zoek bent naar een auto kunt u het overwegen om een auto te importeren. Dit biedt vaak een groot financieel voordeel met zich mee en daarom het overwegen waard. Met name het importeren van auto’s uit Duitsland is al jaren lang erg populair. Dit is zo populair omdat er veel verschil zit in de prijs.

De prijzen voor een auto in Nederland zijn absurd hoog. Bijna in geen enkel ander land betaal je zoveel belasting op een auto als hier in Nederland. Het is te gek voor woorden dat we hier in dit kleine kikkerland de hoofdprijs moeten betalen voor een auto. Daarnaast betalen we ontzettend veel geld aan benzine en autoverzekeringen. Het is dus verstandig om verder te kijken dan uw neus lang is wanneer u een nieuwe auto wilt gaan kopen. U wilt toch ook niet meer belasting betalen dan nodig is? Wanneer u het overweegt om een auto te importeren uit het buitenland doet u hier zeker verstandig aan om financieel gebied.

Het importeren van een buitenlandse auto, bijvoorbeeld een Duitse auto is een stuk goedkoper. Dit komt omdat een groot gedeelte van de BPM (aanschafbelasting op nieuwe auto) afgeschreven kan worden in Nederland. Dit houdt in dat u niet het hele bedrag aan BPM hoeft te betalen. Daarbij komt dat Duitsland één van de grootse autoleveranciers ter wereld. Duitsland staat algemeen bekend als een land waar de beste auto’s worden geproduceerd. Wanneer u een auto uit het buitenland (zoals Duitsland) zal importeren zal u dit veel geld kunnen besparen. Van het prijsverschil kunt u wellicht een betere auto kopen. Het vergt wel wat moeite maar het financiële voordeel is zeker de moeite waard om dit te overwegen!

Ben wel voorzichtig waar u uw auto koopt in het buitenland. Het beste is dit om te doen bij een erkende dealer maar dit is vaak wel duurder dan een gewone dealer. Maak van te voren altijd een testrit en onderzoek zo goed als mogelijk de auto zelf. Belangrijk is ook om te vragen naar de papieren van de keuringen, reparaties en overige zaken. Wij wensen u veel succes met het importeren van een auto!