Auto invoeren uit het buitenland is een goed idee

Gepubliceerd op: March 26, 2020

Iedereen denkt er weleens over na: rijden in zijn of haar absolute droomauto. Je collega’s jaloers maken op het werk, je vrienden die het liefst met jou meerijden of voorbijgangers die omkijken als jij voorbij rijdt. Toch blijft het voor veel mensen bij dromen. De aanschaf van een nieuwe auto is nou eenmaal een dure aangelegenheid en daarom kunnen, maar weinig mensen deze droom waarmaken. Maar heb je alle opties wel goed bekeken? Wist je bijvoorbeeld dat je tegenwoordig ook een auto uit het buitenland kan laten komen? En wist je dat een auto invoeren uit Duitsland is een stuk makkelijker dan je denkt? In dit blog leggen we uit wat de voordelen zijn en hoe je het kunt aanpakken.

Auto invoeren, de voordelen op een rijtje

Er zijn een hoop voordelen te noemen, maar de belangrijkste is simpel. Het is gewoon een stuk goedkoper om een auto uit het buitenland te halen. Het is algemeen bekend dat een auto in Duitsland of België een stuk minder prijzig is dan een auto in Nederland. Uiteraard zijn er wel kosten verbonden aan het laten invoeren van een auto, maar zelfs met deze kosten is het voordeliger dan een auto aanschaffen in eigen land. Een ander voordeel is de luxe van deze auto’s. Kun je in Nederland net een tweedehands auto betalen? Voor hetzelfde geld heb je over de grens de mooiste occasion. Het onderhoud aan deze buitenlandse auto’s is over het algemeen ook van een hoger niveau dan in Nederland. Genoeg reden dus om dit serieus te overwegen.

Hoe ga je te werk?

Nu je weet welke voordelen er zo al zijn is het tijd om te kijken hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je kunt dit op twee manieren doen. De eerste optie is rondkijken op internet. Er zijn erg veel sites beschikbaar waar je alle informatie kunt vinden die je zoekt. Zo zijn er in Duitsland verschillende website waar je zelf op kunt kijken. Vind je dit te moeilijk om zelf te doen? Bijvoorbeeld, omdat je de taal in het land niet machtig bent. Dan kun je ook een professional inschakelen die het proces van zoeken, onderhandelen tot de auto invoeren voor je kan regelen. Je kunt ook zelf een bezoek brengen aan het land naar keuze, zoals bijvoorbeeld Duitsland. Ga dan langs bij verschillende autodealers en kijk wat voor opties er zoal beschikbaar zijn.

Pak je voordeel

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Je bent nog maar een paar stappen verwijderd van die mooie nieuwe auto. Dus waar wacht je nog op? Zet al je wensen op een rijtje en ga op zoek naar die goeie deal. Jouw droomauto wacht op jou om geïmporteerd te worden naar Nederland.