Auto’s importeren uit ons buurland, Duitsland

Gepubliceerd op: May 15, 2018

 

Het komt vaak voor dat auto’s geïmporteerd worden uit Duitsland. Het importeren van auto’s is vooral zo populair omdat er altijd wordt gezegd dat deze auto’s een stuk goedkoper zijn. Maar is het al die moeite wel waard? En is het nou echt zoveel goedkoper? Waar moet je op letten bij het importeren van een auto uit Duitsland? Dit zijn wellicht allemaal vragen waar jij toevallig mee zit en door middel van dit artikel proberen wij een aantal zaken te verhelderen.

Tweedehands auto’s

In Nederland willen veel mensen een tweedehands auto, maar hij moet wel aan een aantal eisen voldoen. Zo mag de auto bijvoorbeeld niet te oud zijn, het liefst uit het jaar 2012/2013. Tijdens deze jaren was er een zogeheten verkoopdip bij nieuwe auto’s, waardoor er nu heel weinig tweedehands auto’s zijn uit deze tijd. In dit geval is het dus handig om te kijken wat onze buurlanden te bieden hebben. Vaak gaan autodealers dus ook naar een land als Duitsland voor auto’s uit deze jaartallen.

Onze aanbeveling: auto kopen Duitsland en laten invoeren met EasyImport.nl

Zijn auto’s uit Duitsland nou echt goedkoper?

Het belangrijkste aan het kopen van een auto uit een ander land is vooral goed rekenen. In Nederland kan je tegenwoordig ook hele goede deals sluiten en kan je goed onderhandelen. Het is dus niet altijd nodig om naar een ander land te gaan om een goedkope auto te scoren. Toch kan het in sommige gevallen nog steeds geld schelen. Een groot voordeel is dat er veel meer keus is en dat de handelsprijzen in Duitsland nog altijd een stuk lager liggen.

De prijs en hoeveel geld het scheelt met een Nederlandse auto hangt natuurlijk af van vele factoren. Het verschilt namelijk per model en de CO2-uitstoot heeft invloed op de hoogte van de BPM.

Nog meer geld besparen op je laatste auto, raadpleeg dan deze BPM aangifte berekening consult!

Auto omruilen

Heb je een auto in Duitsland gekocht en wil je van je oude auto af? Dan kan je deze helaas niet inruilen in Duitsland. De auto zal verkocht moeten worden in Nederland. Dit kost natuurlijk ook weer tijd en vooral moeite om de auto te verkopen. Een auto importen is niet lastig, maar het kost vooral veel moeite. Je moet je dus eerst goed inlezen of het het geld wel waard is en vergeet niet dat er ook nog invoerrechten bijkomen!