Belangrijke feiten bij bestelautoverzekeringen vergelijken

Gepubliceerd op: July 24, 2017

Een bestelauto heeft voor een onderneming gezien de gunstige fiscale aspecten (motorrijtuigenbelasting) veel voordelen. Een bestelauto wordt door de belastingdienst gezien als een bestelauto als deze voldoet aan een aantal eisen waaronder een maximaal gewichten dat de wagen vooral ingericht is voor het vervoer van goederen. De economie mag de afgelopen jaren niet echt gebloeid hebben maar spullen vervoeren is een onderdeel dat altijd wel doorloopt. Of het nu gaat of vervoeren van ruwe materialen, kant-en-klare spullen, pakketjes of afval een bestelauto kan al deze taken makkelijk aan.

Deze auto’s worden door het MKB meestal vaak en voor verschillende doeleinden ingezet en zijn belangrijk voor de groei van een onderneming. Maar zaken die veel en voor verschillende doeleinden ingezet worden moeten natuurlijk wel verzekerd worden. Ze zijn veel op de weg en worden veel gebruikt dus maken een grotere kans op ongelukken en schades. Statistieken over ongelukken en schades van bestelauto’s laten zien dat deze de afgelopen jaren stijgen.

Het is dus belangrijk voor kleine ondernemers dat ze bestelautoverzekering vergelijken voor de bestelauto’s die ze hebben. Zoek een verzekering die de zaken dekt waarvoor de bestelauto voor wordt gebruikt.

Relevantie van een bestelautoverzekering

Een bestelautoverzekering vergelijken doe je dus op de belangrijke onderdelen zoals dekking. Een bedrijfsauto verzekering komt vaak in 3 vormen van WA tot en met All-Risk. Daarnaast kun je de verzekering uitbreiden met specifieke zaken die voor jouw situatie zeer belangrijk kunnen zijn zoals rechtshulp, inzittendenverzekering en natuurlijk schade aan uw lading. Dit laatste is zeer belangrijk omdat de lading vaak zeer waardevol is en het zou zonde zijn als dit niet meegenomen zou zijn op uw verzekering.

De verzekering dekt soms ook diefstal van lading en vandalisme aan de auto. Dus als je waardevolle lading gestolen of beschadigd wordt dan wordt de schade vaak vergoed.

Tarieven van de vergeleken bestelauto verzekeringen

De premie voor een bestelautoverzekering is vaak niet zo duur als dat je van tevoren inschat. Het overzicht van de premies die uit de vergelijking komen zijn zeker betaalbaar voor de gemiddelde ondernemer. Vaak is een bestelautoverzekering niet duurder dan een gewone autoverzekering. Als je online aan bestelautoverzekering vergelijken doet dan krijg je vaak nog een goedkoper tarief aangezien je bij een goede vergelijkingssite niet alleen de alle verzekeringen en aanbieders kan vergelijken maar ook goed alle premies en voorwaarden op een rij kan zetten zodat je echt de beste aanbieding kan vinden die helemaal afgestemd is op jouw specifieke situatie.