BMW i3

Gepubliceerd op: June 10, 2015

De BMW i3 is een elektrische auto met een strak en futuristisch design. De vormgevende vlakken en de enkele precieze randen zorgen voor een vloeiend beeld. Wat ook opvalt is de “black belt” deze loopt van de motorkap helemaal door naar het dak en naar de achterkant van de auto en de doorlopende ramen. Voor een groot ruimtegevoel en de open vormgeving gaan de deuren van de i3 open in de tegengestelde richting.

Interieur

Het interieur kleding heb je in verschillende kleuren/soorten. Zo is ook het dashboard aangepast en zit deze lager dan de stoelen zo heb je een goed overzicht. De ruimte is dankzij de in tegengestelde richting deuren best ruim. Zo heb je voorin genoeg been ruimte maar achterin is dit matig. BMW heeft gebruik gemaakt van gerecyclede materialen, die gemakkelijk zijn te recyclen en ook goed zijn om te produceren voor het milieu. Met de BMW i navigatie maakt het rijden eenvoudiger en comfortabeler. Zo geeft hij aan hoeveel km je nog te gaan heb, in wat voor verkeer situatie je bevind, je rijstijl om zo efficiënt mogelijk te rijden, ook word de eerst volgende laadpaal die volgt getoond en hij laat zien wat de dichts bij zijnde parkkeer plaats is bij u bestemming.

Elektrisch

Met een volle accu kan de i3 100km afleggen. Je heb de i3 (REX) met Range extender en de i3 zonder. Met de Range extender kan de i3 nog is 100 km meer afleggen. Met de BMW i Wallbox kan de i3 met 60% sneller opladen. zo is de i3 in minder dan 6 uur volledig opgeladen met de wallbox. De walbox kan gemonteerd worden aan huis of garage muren om zo een minimale afstand te creëren met de auto. de elektromotor levert 170pk en een topsnelheid van 150 km/u. In 7,2 seconde zit de i3 aan de 100 de i3 REX doet hier 0,7 seconde langer over.

Plus en min punten

Plus punten:

  • Milieu vriendelijk
  • Duurzaam
  • Uitsteekende rijeigenschappen
  • Langere afstanden dankzij Range extender

Min punten:

  • Weinig beenruimte achterin
  • Stoelen zijn voor sommige mensen te krap