De Diensten van Parkeren op een Vliegveld

Gepubliceerd op: October 30, 2018

Naar Schiphol rijden kan erg handig zijn als je ten minste de files een beetje weet te ontwijken. Maar eenmaal op het vliegveld aangekomen moet je natuurlijk nog wel een plek hebben om je auto te parkeren. Je bent echter niet de enige die dat wil. Total Care Parking en andere vakantiebedrijven hebben beperkt plek, dus zal je moeten reserveren. Maar wat houdt parkeren op een vliegveld nou eigenlijk in? Wat voor verschillende soorten parkeren kun je op een vliegveld aantreffen? En zijn er nog andere dingen die zo’n parkeerbedrijf voor je kan doen in de tijd dat jij op vakantie bent en je auto daar staat? Lees verder om over dit soort eingen wat meer te weten te komen.

Wat is Parkeren op een Vliegveld?

Eigenlijk wordt het al gezegd: een bedrijf dat deze vorm van parkeren aanbiedt geeft je de mogelijkheid om je auto op Schiphol of een ander vliegveld te parkeren. Ze krijgt dan een parkeerplek toegewezen ergens vlakbij het vliegveld. Jij kunt dan door naar het vliegveld zelf en je auto zal veilig blijven staan tot je hem nadat je geland bent terug op komt halen. Je hoeft zo dus niet moeilijk te doen met het openbaar vervoer of iemand te vragen om je te brengen en halen. Je bent onafhankelijk en hebt toch het gemak van eigen vervoer.

Vormen van Parkeren op een Vliegveld

Meestal zijn er bij een bedrijf dat deze dienst aanbiedt verschillende dingen waar je voor kunt kiezen. De bekendste is waarschijnlijk park & ride. Dit houdt in dat je zelf je auto kunt parkeren op de parkeerplaats. Een shuttlebusje brengt je dan van de parkeerplek naar de terminal. Het kan best verschillen hoe lang dit ritje duurt, maar meestal niet langer dan een minuut of 5 a 10. Aan het einde van je vakantie of reis wordt je van het vliegveld natuurlijk weer netjes met bagage en al afgezet bij je auto. Je houdt de hele tijd zelf je sleutel bij je. Een andere optie is meet & greet. In dat geval rijdt je direct naar de terminal waar dan iemand je op staat te wachten om je auto van je over te nemen. Hij of zij zal de auto voor je naar de parkeerplek brengen. Jij kan dat direct door om op tijd je vliegtuig te halen. Zodra jij het vliegveld weer verlaat zal er iemand klaar staan met je auto. Hij of zij heeft deze dan alvast voor je van de parkeerplek naar de terminal gereden zodat je direct kunt inladen en wegrijden.

Andere Diensten

Sommige bedrijven bieden naast een parkeerplek ook nog war andere diensten aan. Zo kun je soms kiezen voor een overdekte parkeerplek zodat je zeker weet dat je auto veilig staat voor wind, regen en storm. En heel af en toe tref je een bedrijf dat nog eens wat extra diensten aanbiedt. Deze repareren bijvoorbeeld je voorruit of achterruit als er een sterretje inzit. Zo hoef je daarvoor niet speciaal langs een garage. Ook het schoonmaken van de binnenkant en/of buitenkant van je auto kan tot de extra mogelijkheden behoren. Je treft je auto dan helemaal spik en span aan.