Een nieuwe look met behulp van een body kit

Gepubliceerd op: June 18, 2018

Een nieuwe look met behulp van een body kit

Wanneer je op zoek bent naar een auto met een uitstraling die sneller, stoerder of getuned is, kijk dan niet direct naar een nieuwe of andere auto, maar houd je geld op zak en bekijk de mogelijkheden van een body kit set!

Wat is een body kit?

Een body kit is een verzameling van aangepaste carrosserie componenten die je op een “standaard” auto kunt installeren. Denk hierbij aan carrosserieonderdelen zoals; de bumpers, spoilers, dakafwerking en beschermingspanelen aan de zijkant van de auto. Er zijn diverse bedrijven die body kits in alle soorten aanbieden, waarmee je jouw auto een compleet nieuwe look kunt geven. De meeste body kits zijn op zo’n manier samengesteld dat alle onderdelen bij elkaar passen en het exterieur van je auto een compleet nieuw design krijgt.

Uitgelicht: overzicht body kit sets o.a. Mercedes AMG pakket

De geschiedenis en opkomst van getunede auto’s

De geschiedenis van de moderne body kits begint eigenlijk aan het begin van de 20e eeuw. Met de groei van aangepaste auto’s, ook wel getunede auto’s genoemd in de verenigde staten. Het aanpassen en veranderen van de auto om deze er unieker uit te laten zien wordt steeds populairder. Daarnaast had ook de auto sport een grote invloed op deze ontwikkeling. In de diverse race categorieën zijn fabrikanten continue bezig met het optimaal benutten van de wind. De technologie met betrekking tot spoilers en bepaalde stroomlijning van de auto’s waait over richting de particuliere markt. De complete body kit sets nemen nog meer toe in populariteit, door onder andere de overweldigende successen van films als The fast and the furious.

Materiaal gebruik

De meeste onderdelen in de body kit set, zoals de bumpers zijn vaak gemaakt van glasvezel kunststof. Hoewel glasvezel niet onbreekbaar is, is het uitstekend materiaal voor auto-onderdelen, omdat het relatief goedkoop is en makkelijk te krijgen is. Bovendien is glasvezel kunstof erg flexibel, wat ervoor zorgt dat het niet direct breekt, maar buigzaam is en er geen permanente schade ontstaat. Veel fabrikanten spelen slim in op de vraag naar body kits, door body kit sets voor specifieke modellen te verkopen, om op die manier de markt te bedienen en meer omzet op een bepaald type auto te maken.

Aanbieding: Xenon auto verlichting

De body kit maakt een getunede auto toegankelijk voor iedereen

De body kit is een uitkomst voor vele jonge bestuurders en auto liefhebbers. Je hoeft voor een super sportieve en stoere auto geen water bij de wijn te doen of astronomische bedragen uit te geven. Deze sets maken het mogelijk dat je geen monteur hoeft te zijn en ook met een bescheiden budget een getunede snelle en stoere auto kunt rijden.