Ford focus ST

Gepubliceerd op: June 10, 2015

De Ford focus ST is een sportieve hatchback. Zo heeft de nieuwe ST een stoerder design en ziet er sportiever uit. Ook heeft hij flink wat vermogen en komt hij aardig van zijn plaats af. De focus ST heeft van binnen ook een opknapbeurt gehad zo is alles op een betere plek gevestigd en is hij veel gebruiksvriendelijker geworden.

Vermogen

De Focus ST is voorzien van een 2.0l benzine EcoBoost motor die 255pk levert. Dus hij heeft flink wat paardenkracht en komt daarom ook makkelijk van zijn plek. Hij schiet dan ook binnen 6,5 seconden naar de 100 km/u en rijd hij een topsnelheid van 248 km/u. Ook is zijn chassis, wielophanging en stuurrichting verbeterd en dat voel je. Zo licht hij lekkerder in de bochten en is zijn weg ligging verbeterd.

Exterieur/ Interieur

Het design van deze auto is op vele punten verbeterd. Bij de achterkant is alles iets omhoog gegaan om zo een stoere blik te creƫren net als aan de voorkant. Ook heeft hij sportieve uitlaat gekregen, een spoiler en sportieve velgen. Al met al een stoere/sportieve auto. Aan de binnenkant ziet de ST er ook erg mooi en sportief uit zo zitten er sportieve sportstoelen in met de kleur van de auto.

Eigenschappen

De ST is voorzien van een Sony audio systeem met 10 speakers inclusief subwoofer om zo optimaal van je muziek te kunnen genieten. Voor de veiligheid zit er een Active City Stop in dit zorgt er voor dat als je onder de 50 km/u rijd dat hij vanzelf zou stoppen bij gevaarlijke momenten om zo ongelukken te voorkomen. Geniet van de zon met een panorama dak.

Beoordeling

Het is een mooie auto en lekker sportief. Ook zijn wegligging is goed en er zit flink wat vermogen in deze auto en komt goed van zijn plek af. Ook zijn nieuwe interieur en design is verbeterd wat de auto gebruiksvriendelijker maakt en mooier. Het is al met al een mooie, sportieve hatchback.