Ga veilig de weg op, onderhoud je auto!

Gepubliceerd op: February 20, 2018

Het overgrote deel van de Nederlanders gaat met de auto naar het werk, met de auto boodschappen doen, met de auto de kinderen halen van school en met de auto naar de sportschool. Auto’s worden dus enorm veel gebruikt, en eens in de paar jaar een APK keuring doen is daarom geen overbodige luxe. Niet alleen om ervoor te zorgen dat je auto niet onnodig snel slijt, maar vooral om je eigen veiligheid te waarborgen (én die van jouw kinderen en andere weggebruikers). Juist omdat we zoveel rijden schieten zulke checks er bij veel mensen snel bij in. Hier wat tips om je auto zo af en toe op een paar belangrijke punten te controleren. Scheelt een hoop gedoe!

Wat moet ik dan controleren?

Natuurlijk kunnen deze controles jouw grote check ups bij de garage niet vervangen, maar op deze manier kun je de conditie van je auto wel in de gaten houden en trek je ook eerder aan de bel wanneer er iets écht mis is.

Controleer eens in de paar maanden je bandenspanning bij een tankstation. Geheel gratis. Niet alleen is een te lage bandenspanning gevaarlijk op de weg, maar zorgt dit ook voor een hoger brandstofverbruik. Even controleren scheelt je dus ook in de portemonnee! Daarnaast is het van belang om regelmatig je koelvloeistof bij te vullen, en tegelijkertijd kun je dan ook bekijken of je Castrol motorolie een aanvulling nodig heeft. Zo zorg je goed voor de motor van je auto. Let bij het aanvullen van de motorolie wel op welk type olie je aanvult. Het verschilt per type auto welke soort motorolie nodig is, laat je hierover informeren! Castrol 10W40 heeft bijvoorbeeld een andere viscositeit dan Castrol 5W40. Controleer tot slot of alle lampjes van de auto nog werken, en vul je ruitenwisservloeistof aan. Dan kun jij weer de weg op.

Maar! Vergeet de garage niet

Het zelf onderhouden van  je auto zorgt dus voor veilige kilometers en scheelt in je portemonnee, maar onthoud wel dat periodieke controles bij de garage geen overbodige luxe zijn. Er speelt zich namelijk nog veel meer af onder jouw motorkap dan dat we net hebben besproken.

Veel veilige kilometers!