Hagelschade makkelijk hersteld door het uitdeuken zonder te hoeven overspuiten

Gepubliceerd op: October 16, 2017

Nederland is een prachtig land om in te leven, behalve dan dat het weer soms enorm tekeer kan gaan. Er is zeker wel een aantal keer in het jaar het geval dat het enorm hard hagelt. Deze hagel kan grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld je auto, wat dacht je van lakschade? Niemand zit daarop te wachten, gelukkig is er nu een oplossing.

Voorkomen
Wellicht ziet u de bui al hangen, letterlijk. Donkere wolken, u weet al dat hierna regen, onweer en zelfs hagel zal komen. Het is natuurlijk verschrikkelijk vervelend als uw tuinkas, woning of auto beschadigd raakt. Het zou natuurlijk veel fijner zijn om hagelschade gewoon te kunnen voorkomen.
Het allermooist zou natuurlijk zijn als je die hagelschade gewoon kon voorkomen. Uiteraard is dat ook niet zo moeilijk, je moet er alleen wel gewoon op tijd bij zijn. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat dat je de auto even weg zet. Dit kan bijvoorbeeld door deze de garage in te rijden of onder de carport te zetten. Toch is dit uiteindelijk geen eindoplossing aangezien niet iedereen altijd het vermogen heeft tot een garage of carport wanneer er een hagelbui aan zit te komen.

Het zou een goede oplossing zijn om je auto op een andere manier te beschermen tegen deze vervelende hagel. Wat dacht je bijvoorbeeld van het inpakken van de auto in bubbeltjesfolie of matrassen? Het zou vast heel goed beschermen. Alleen is het niet erg haalbaar, al zou het wel hele leuke gezichten opleveren van voorbijgangers. Toch schade opgelopen? Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn wanneer je auto kapot is gegaan door een hagelbui.

De auto herstellen zonder deze opnieuw te spuiten
Het mooiste is natuurlijk als je de auto weer zo goed als nieuw kunt krijgen door deze te herstellen zonder deze opnieuw over te spuiten. Dit is vaak erg tijdrovend. Daarnaast is het vaak ook vrij prijzig en ook niet geheel onbelangrijk slecht voor het milieu.

Dit klinkt natuurlijk enorm mooi, maar werkt het eigenlijk wel? Het uitdeuken zonder over te spuiten wordt gedaan met behulp van een nieuwe techniek. Met een hefboomtechniek wrijft men als het ware de put uit een auto. Dit lijkt erg simpel, maar zonder de nodige expertise is de kans erg groot dat het fout gaat.

Het fijne van deze manier van herstellen is, dat het vrij weinig arbeidsintensief is. Dit maakt het vaak de helft tot driekwart goedkoper in vergelijking tot andere manieren van reparaties, zoals het plaatsen van een nieuw onderdeel. Daarnaast is het vaak al binnen een paar uur geregeld, waardoor je als het ware kunt blijven wachten tot je auto klaar is.

Dekt de verzekering dit wel?
Aangezien deze techniek niet alleen beter voor het milieu is, maar ook goedkoper, is het voor veel verzekeraars geen probleem om deze vorm van reparatie te accepteren.
Het is wel erg verstandig om bij je verzekeraar te informeren welke dekking je precies hebt bij hagelschade. Bij de meeste kleine cascoverzekeringen valt schade aan je eigen auto in je eigen verzekering, dit geldt dus ook voor schade door bijvoorbeeld een hagelbui.

Bron: http://www.dentworks.nl/