Hierop moet je letten bij het importeren van een auto vanuit het buitenland

Gepubliceerd op: February 3, 2021

Een auto importeren vanuit het buitenland, het wordt steeds vaker gedaan. Ook jij kan je hieraan wagen als je rekening houdt met de volgende tips. 

Bekendste Duitse autosites 

Overweeg je om een auto te gaan importeren vanuit het buitenland, dan is dat zeker een goede keuze. Toch zijn er een aantal dingen waar je best rekening mee houdt. Zo kan je best kijken naar auto’s op de bekendste Duitse autosites. Zo ben je er zeker van dat je in volle vertrouwen een auto in het buitenland kan aankopen. De bekendste autosites van Duitsland zijn zonder twijfel Mobile.de, Autoscout24.de en PKW.de. Deze grote spelers houden zich sowieso aan alle wettelijke verplichtingen en eisen waaraan ze moeten voldoen. Zo kan jij met een gerust hart die auto van je dromen kopen. 

Verschillende zaken controleren 

Een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten als je een tweedehands auto in het buitenland koopt, is de kilometerstand. Hier durft al wel eens mee gefraudeerd te worden. De stand van kilometers lager zetten hoewel er in werkelijkheid al veel meer met de auto is gereden. Hoewel er zeer zware straffen op staan en de kans dus eerder klein is, moet je toch de kilometerstand controleren. Gelukkig zijn er een aantal manieren om te weten of je op dat vlak bespeelt wordt of niet. 

Kilometerstand controleren 

De kilometerstand van een import auto controleren doe je op volgende manieren. Je laat een aankoopkeuring doen, dit is gewoon het allerbelangrijkste. Wil je verder nog zaken ondernemen, dan kan je de onderhoudsboekjes controleren, alsook de keuringsbewijzen en de motorruimte op stickers en kaartjes. Het interieur en de banden controleren kan ook een indicatie geven van hoe oud de auto is en of de stand dus effectief kan kloppen. Zorg er ook altijd voor dat de kilometerstand in verkoopcontract wordt vastgelegd, zo kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan.