Inzet heftruck in je bedrijf

Gepubliceerd op: February 25, 2020

In veel productie en logistieke bedrijven is de heftruck een onmisbare tool in het werkproces. In het magazijn van jouw webwinkel heb je inmiddels misschien wel twee of meer heftrucks nodig om het logistieke proces in goede bannen te leiden. Ook als je een bedrijf in de maak industrie hebt, kun je meestal niet zonder een heftruck. De heftruck neemt het zware werk uit handen van je personeel. De heftruck zorgt ervoor dat je snel en veilig zware objecten van a naar b verplaatst.

Welk type heftruck?

Afhankelijk van waar de heftruck gebruikt wordt en wat ermee verplaatst moet worden, moet je een keuze maken voor het type heftruck dat je nodig hebt. Het maakt veel verschil of een heftruck alleen binnen gebruikt wordt of dat deze ook buiten, op het terrein of zelfs op de openbare weg, nodig is. Voor een heftruck die alleen binnen gebruikt wordt, kies je voor een compact elektrisch model. Een gesloten cabine is niet nodig. Let wel goed op dat de lift capaciteit voldoende is voor wat je ermee wilt verplaatsen. Is de heftruck ook buiten nodig, dan kies je al snel voor een variant met gesloten cabine. Moet de heftruck ook wel eens kort de openbare weg op, dan is verlichting een vereiste. De milieubewuste ondernemer kiest voor een heftruck met elektromotor.

Denk eens aan een gebruikte heftruck

Een nieuwe heftruck is duur, zowel in de lease als wanneer je hem koopt. Natuurlijk weet je bij een nieuwe heftruck zeker dat alles echt nieuw is en je hebt fabrieksgarantie. Tegenwoordig is een gebruikte heftruck helemaal geen vreemd alternatief meer. Een gebruikte heftruck is goedkoper, dat is een open deur. Wat misschien minder bekend is, is het feit dat leveranciers ook op een gebruikte heftruck een goede garantie bieden. Daarnaast zijn gebruikte heftrucks al een tijdje op de markt en is er veel kennis beschikbaar op het gebied van onderhoud en reparatie. Onderdelen zijn altijd wel ergens op voorraad en de kinderziektes zijn er al uit. Eventuele terugroep acties hebben al plaatsgevonden. Een gebruikte heftruck is een goed alternatief tegen een leasecontract.