Kom erachter of een bedrijfswagen met enkele of dubbele cabine bij je past

Gepubliceerd op: January 18, 2022

Ben je ondernemer en ben je op zoek naar een nieuwe bedrijfswagen waar je goederen en/of personen mee kunt vervoeren? Dan zijn er een aantal opties waaruit je kunt kiezen. Op deze pagina lees je wanneer een bedrijfswagen met enkele cabine bij je past en welke voordelen er aan een bedrijfswagen met dubbele cabine zitten. Je leest ook op welke manier je goederen in de laadruimte veilig kunt transporteren en aan welke eisen een bedrijfswagen met dubbele cabine dient te voldoen.

Wanneer is het interessant om een bedrijfswagen met enkele cabine te kopen?

Ben je op zoek naar een bedrijfswagen met enkele cabine? Dan kun je uit verschillende automerken en modellen kiezen. De indeling bij een bedrijfswagen met enkele cabine bestaat uit één rij voor maximaal 3 inzittenden. De rest van de bedrijfswagen is bedoeld voor lading. Het gaat hier dus echt om een bedrijfswagen waarmee je goederen vervoert. Heb je veel materialen of goederen nodig voor de klussen die je doet? Dan is dit type bedrijfswagen zeker iets dat bij je past. Je kunt zowel grote als kleine materialen vervoeren.

Zorg er wel voor dat jij je goederen altijd veilig vervoert en je bepaalde spullen vastzet in de laadruimte. Dit voorkomt schuivende spullen in bochten, bij hard remmen en uiteindelijk ook schade aan de bus en je goederen.

Welke voordelen zitten er aan een bedrijfswagen met dubbele cabine?

Ben je op zoek naar een bedrijfswagen met dubbele cabine? Dan wil je eerst weten welke voordelen er aan dit type bedrijfswagens zitten. Allereerst is een bedrijfswagen met dubbele cabine geschikt voor het vervoeren van goederen en personen. Dit komt doordat je maximaal één extra rij met zitplaatsen in de bedrijfswagen met dubbele cabine mag laten monteren. Hierdoor krijg je een iets kleinere laadruimte, maar kun je wel met meer collega’s naar een klus rijden. Verder betaal je geen Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen (BPM) wanneer je dit type bedrijfswagen koopt. Verder is het een zakelijke investering, waardoor je recht hebt op investeringsaftrek.

Andere voordelen van een bedrijfswagen met dubbele cabine zijn een lagere motorrijtuigenbelasting en verzekeringspremie. Je kunt de bedrijfswagen ook als grijs kenteken registreren. Zorg er dan wel voor dat de wagen aan alle eisen voldoet, denk hierbij aan het hebben van een vaste achterwand, een gesloten laadruimte of juist een open laadbak en één zijruit laadruimte.