Koop jouw droomauto aan in Duitsland

Gepubliceerd op: February 3, 2021

Misschien verwacht je het niet maar een auto in Duitsland aankopen is vaak goedkoper en bovendien is de auto veel luxueuzer uitgevoerd dan wanneer je hem in Nederland zou kopen. Overweeg je een tweedehands auto te kopen? Misschien dan toch maar eens vanuit Duitsland! 

Belangrijkste voordeel van import auto 

Je zal het waarschijnlijk al wel verwachten, maar een van de belangrijkste voordelen van import auto is natuurlijk de prijs. Auto’s aankopen in het buitenland, met name Duitsland is veel goedkoper dan auto’s aankopen in Nederland. Wanneer je alles slim aanpakt en ook nog eens je voordeel probeert te halen uit de belastingen, dan heb je zelfs na import kosten een groot financieel voordeel gedaan door je auto vanuit het buitenland te laten importeren. 

Groter aanbod en meer keuze 

Al jarenlang op zoek naar die ene auto die je zo graag zou hebben? Als je beslist om vanuit Duitsland een auto te importeren zou je misschien wel eens van gedacht kunnen veranderen over die auto. Het auto aanbod in Duitsland is namelijk zo groot waardoor je heel veel keuze hebt. Hierdoor zal je keuze misschien veranderen en kies je uiteindelijk toch nog voor een totaal andere auto. Een auto kopen uit Duitsland, het biedt veel meer keuzemogelijkheden. Dat zie je meteen wanneer je een Duitse autosite gaat vergelijken met een Nederlandse! 

Hoe alles regelen? 

Als de keuze definitief gemaakt is wat betreft de auto, dan is er nog een andere keuze die gemaakt moet worden. Hoe ga je alles regelen wat betreft het importeren zelf? Wil je graag zelf de touwtjes in handen houden en alles zelf doen? Of ken je niets van die hele importhandel en laat je je liever bijstaan door een gespecialiseerde firma? Beide is mogelijk, alsook een tussenweg. Je kan ervoor kiezen om bepaalde dingen zelf te regelen en de rest over te laten aan de firma. Zo heb je toch nog een beetje zelf de controle en betaal je minder kosten aan de firma.