Nieuwe Hyundai i20

Gepubliceerd op: June 10, 2015

De vernieuwde Hyundai i20 is helemaal in een nieuw jasje gestoken. Zowel exterieur als het interieur is veranderd. De auto bevat moderne c-stijlen wat de auto een slanke uitstraling geeft. Een belangrijk onderdeel van Hyundai en dus ook bij de i20 is veiligheid. Hiervoor zijn een paar systemen die het auto rijden veiliger maken.

Exterieur

De i20 heeft veel c-lijnen om hem zo een slank uiterlijk te geven. De achterkant van de i20 ziet er sportief uit net als de voorkant.

De auto bevat: projectiekoplampen, mistlampen, hexagonale grille, panorama schuif-/kantel dak, richtingaanwijzers in de spiegels, verchroomde deurgrepen en led achter units

Interieur

Het interieur is erg mooi, kwalitatieve materialen gebruikt voor dasboard maar ook bekleding. En de i20 is erg ruim zowel achterin als voorin. ook zit er een 326 liter bagageruimte in en de achterbanken die kunnen inklappen voor nog meer bagage ruimte.

Voor het interieur zijn verschillende kleuren beschikbaar. De i20 heeft onder andere stuurbekrachtiging, dashboard kastje met koelfunctie, bekerhouders, armsteun, radio en elektrische ramen.

Motor

De i20 bevat een 1.1 CDRi-dieselmotor en levert 75pk. Door te remmer komt er energie kwijt en dat gaat vaak verloren en dat is zonden. Vandaar dat de i20 deze energie opvangt en opslaat om later te hergebruiken. De gewonnen energie wordt gebruikt tijdens het normale rijgedrag. Omdat er dan geen energie word opgewekt, word energie en brandstof bespaard.

Veiligheid

De Hyundai heeft meerdere veiligheid assistenten. Zoals:

LDWS: (lane departure warning system) In de ruit van de i20 zit een camera die de wegmarkering monitort die er voor zorgt dat als je onbedoeld de weg verlaat dat je een waarschuwing krijgt.

TPMS: (tire pressure monitoring system) dit systeem kijk naar je bandenspanning, als deze te laag word dan krijg je een waarschuwing.

HAC: (hill-start assist control) bij een steile heuvel kan het zo zijn dat de auto naar achteren rijd als je de rem los laat. Dit systeem zorgt er voor dat als je de rem los laat gelijk begint met rijden zodat je niet naar achter kan rollen.

SBL: (statische bochtverlichting) de lichten van de i20 draaien mee met de sturende voorwielen en verlicht een groter gedeelte in de richting van de auto. hierdoor zie je sneller fietsers, obstakels en voetgangers aankomen.