Online het auto theorie-examen oefenen

Gepubliceerd op: June 28, 2017

Door online het theorie-examen te oefenen, weet je of je kennis groot genoeg is om het echte CBR theorie-examen te behalen. Hoe beter voorbereid je bent, hoe groter de kans van slagen!

Verhoog je slagingskans

Uit cijfers van het CBR blijkt dat meer dan de helft van de kandidaten de eerste keer zakt voor het theorie-examen. Maar liefst 53%! (bron: CBR). En zelfs bij de tweede poging halen veel kandidaten alsnog het examen niet: 54%. Dit toont aan dat het om een pittig examen gaat, waarvoor je optimaal voorbereid moet zijn.

Hoe werkt het online theorie-examen oefenen?

De oefen theorie-examens bevatten vragen die overeenkomen met het CBR theorie-examen. Niet alleen de vragen zijn vergelijkbaar met de vragen die je kunt verwachten, ook de software is hetzelfde, zodat je kunt oefenen alsof het om het officiƫle auto theorie-examen gaat.

Soorten vragen

Bij het echte CBR auto theorie-examen krijg je een maximaal aantal minuten om het examen te maken. Hierbij gaan 30 vragen over verkeersregels, 25 vragen over gevaarherkenning en 10 vragen over verkeersinzicht. Naast ja/nee-vragen en meerkeuzevragen zijn er ook invulvragen. Eventueel kun je een vraag even overslaan en later invullen, maar je moet wel op de tijd letten.

Meest foutief beantwoorde vragen

Vaak worden vragen foutief beantwoord die gaan over: de toestand en eigenschappen van de eigen auto in een verkeerssituatie. Meestal zijn dit vragen over voorsorteren, juiste positie op de weg en bijvoorbeeld het gebruik van mistlampen: wanneer wel of niet?
Inzicht is hierbij dus van groot belang.

Testen om te zien met welke vragen je moeite hebt

Door het maken van de online test weet je welke vragen je fout hebt en kun je gericht gaan kijken naar welke kennis verbeterd dient te worden.

Het grote voordeel van online oefenen

Door zoveel mogelijk het theorie-examen te oefenen leer je het ritme en de werking kennen. Zodoende kun je op het echte examen sneller reageren en weet je eerder het juiste antwoord.
Kortom: je bent beter voorbereid en maakt een grotere kans om in 1 keer te slagen!