Opel Ampera

Gepubliceerd op: June 10, 2015

De Opel ampera is een elektrische auto die je verder brengt. De sportieve aerodynamische belijning zorgt voor een nog grotere actieradius. De boemerang vormige koplampen geven de auto een stoere/ agressieve blik. Het interieur is voorzien van kwalitatieve materialen. Zo is er plek voor vier volwassenen en er is een bagage ruimte van 310 liter. De high-tech uitstraling van het interieur is voorzien van een 7-inch touchscreen voor het infotainment-systeem en de 7-inch display voor de Driver Information Center achter het stuurwiel geven deze auto een echte high-tech/ futuristische uitstraling.

Elektrische motor

De elektrische ampera word aangedreven door een efficiƫnte elektromotor. Je kan 40 tot 80km rijden op een volle accu. De motor krijgt stroom van de accu en wanneer het nodig is van de motorgenerator. De Range Extender-motor die op benzine loopt, wanneer de elektro motor zonder stroom zit zorgt de Range Extender-motor er automatisch voor dat deze weer word opgeladen. Zo krijg je actieradius van ruim 500km. De ampera word aangedreven door een 150pk sterke elektromotor dit zorgt er voor dat hij in 9 seconden aan de 100 zit en hij heeft een topsnelheid van 160 km/u. de ampera verbruikt de eerste 100km 1.6l/100km en elke 100km verder loopt dit op tot 4.8l/100, als je hem tussentijds niet zou opladen. De ampera kan in 4 uur aan een standaard stopcontact volledig worden opgeladen. Let wel op dat dit niet bij een snel laadpaal kan worden opgeladen.

Veiligheid

De ampera is voorzien van hoogwaardige versterkte staalsoorten deze zorgen er voor dat de auto erg crashbestendig is. Ook zitten er 8 airbags in die zijn verdeeld in de hele auto voor de optimale veiligheid van de passagiers. Rond om de accu is alles verstevigd met stalenbuizen om zo de impact van een aanrijding niet ver te laten doordringen.