Porsche Panamera

Gepubliceerd op: June 10, 2015

Is het nou een limousine of een sportwagen? Nou eigenlijk allebei. Deze familie wagen van Porsche is verenigd tot een sportief totaal concept. Dit is te zien aan het exterieur maar ook het interieur. Ook zit er een mooie motor in die veel vermogen levert voor het sportieve gevoel.

Exterieur

Het exterieur ziet er typische Porsche uit, hij heeft echt de originele kenmerken van Porsche. Het dak dat schuin afloopt naar de achterkant, zijn strakke lijnen en zijn voorspatschermen die boven de voorklep uitsteken zorgen er voor dat de auto een scherpe, stoere en gespierde uitstraling krijgt. De vergrote luchtinlaten aan de voorkant zorgen voor het koelen van de motor en het creëert ook nog is een brede voorkant. de achterkant van de panamera is voorzien van een grote achterruit en een spoiler die automatisch uitklapt. De achterlichten zijn smaller en voorzien van led-techniek. Dit alles zorgt er voor dat de achterkant van de panamera er moderne en krachtig uit ziet.

Interieur

Het interieur ziet er chique uit en bied veel ruimte, genoeg voor 5 personen met bagage. Er zitten 4 individuele stoelen in van leder en een sportief gelijnd dashboard in. De 5 klokken in het instrumenten paneel met kleur geven zorgen er voor een snelle en directe bediening voor de bestuurder. Voor de kleur van het interieur is veel keuze. Zo kan je je eigen persoonlijke interieur creëren. De bagageruimte van de panamera is ruim zo is er plek voor 445 liter. Genoeg om lekker mee op vakantie te gaan.

Motor

De panamera is voorzien van een 3.6l V6 motor die 310pk levert dit is genoeg om binnen 6,3 seconden naar de 100 te schieten. De topsnelheid van de panamera is 259 km/u en dat allemaal voor een grote, lange familie auto. Het verbruikt in de stad is 15,7-7,7l/100km. buitenwegen is 7,8-5,6l/100km. Het gemiddelde verbruik is 10,7-3,1l/100km.

Plus en minpunten

Pluspunten:

  • Mooi design zowel exterieur als interieur
  • Veel ruimte
  • Veel vermogen
  • Goed weggedrag

Minpunten:

  • Omvang is soms onhandig
  • Erg duur