Private lease steeds populairder

Gepubliceerd op: June 25, 2018

Wil je een nieuwe auto rijden? Maar heb je niet voldoende spaargeld? Geen zorgen, vandaag de dag is het enorm populair om een auto privé te leasen. Voor de zakelijke markt is het al langer mogelijk om een auto te leasen, maar voor de particuliere markt is het nog vrij nieuw. Bij Auto.nl kun je zowel een nieuwe als gebruikte auto privé leasen. Maar voordat je over gaat tot leasen is het belangrijk om je goed in te lezen over wat het precies inhoudt.

Wat is private lease?
Met private lease is het mogelijk om een nieuwe of gebruikte auto te rijden voor een vast bedrag per maand. In dit bedrag betaal je voor onder andere de afschrijving van de auto, voor de verzekering en wegenbelasting, maar ook voor de reparatie, onderhoud en banden van de auto. De enige kosten die er nog bij komen zijn de brandstof en eventuele bekeuringen. Verder wordt de auto bij private lease wel op jouw naam geschreven, maar blijft hij eigendom van de leasemaatschappij.

Hoogte maandbedrag
De hoogte van het maandbedrag wordt bepaald door onder andere het aantal kilometers dat je op jaarbasis rijdt. Maar ook door het aantal schadevrije jaren tellen mee voor de hoogte van het bedrag. Hoe meer schadevrije jaren des te lager het maandbedrag wordt.

Kan iedereen een auto leasen?
Private lease kan natuurlijk alleen wanneer je voldoende budget hebt. Eerst zal er een kort gesprek met de leasemaatschappij plaatsvinden, waarbij wordt nagegaan of er daadwerkelijk voldoende budget is. Er zal onder andere gevraagd worden naar een kopie van je inkomstenbewijs en je hoeft niet perse een vast contract te hebben. Ook wordt er een BKR-toetsing gemaakt om zeker te weten dat er geen betalingsachterstanden zijn. Natuurlijk moet je sowieso ook 18 jaar of ouder zijn en een geldig rijbewijs bezitten.

Meer weten?
Ben je enthousiast geworden over private lease? En zou je graag meer willen weten? Neem dan eens contact op met Auto.nl en bespreek de mogelijkheden.