Skoda Fabia

Gepubliceerd op: June 10, 2015

De nieuwe Skoda fabia is compact en zijn uiterlijk en weggedrag zijn nog beter geworden. Ook is hij nog zuiniger en de ruimste in zijn klasse. Het nieuwe scherpe design ziet er nog mooier uit en geeft een vastberaden uitstraling. Zo geeft de koplampen een stoere blik en heeft de fabia strakke lijnen voor een vloeiende beweging. De 5 deur variant beginnen bij de prijs van €12.990,- de populaire stationwagen begint bij een prijs van €14.590,-

Interieur

Het interieur ziet er net als de buitenkant strak en mooi uit. Zo kan je het interieur helemaal persoonlijk maken met alle soorten kleuren en style. De auto is voorzien van display waarmee je alles kan regelen zoals muziek en radio en een panorama dak. de auto is erg ruim zo heb je voorin als achterin genoeg beenruimte. En een grote bagage ruimte.

Motor

De Skoda fabia is in zeven verschillende motoren verkrijgbaar, 4 benzine en 3 diesel. Het vermogen van deze motoren loopt uit van 60 pk tot 110 pk. De green line motor (3,1l/100km) is de zuinigste van de fabia. Zo kan je kiezen tussen een van 110 pk net iets meer pit dan krijg je een zesbak of zeventraps dsg-automaat. maar is dit niet nodig dan zijn er de motoren met minder pk maar wel met veel rijplezier.

Rijgedrag

De nieuwe fabia heeft een verbeterde rij gedrag gekregen en dat voel je. Zo is hij lager en breder gemaakt zodat hij nog beter en steviger op de weg licht. De auto is ook nog is lichter gemaakt waardoor die onder de 1000 kilo komt hierdoor is hij natuurlijk wel wat sneller maar een steile berg opkomen word wel wat moeilijker.

Plus en minpunten

Pluspunt:

  • mooi design
  • ruim
  • goed rijgedrag

Minpunt:

  • niet veel vermogen
  • geen hoogwaardige materialen interieur