Sloop- of kapotte auto verkopen

Gepubliceerd op: July 8, 2015

Hoe werkt dat nu eigenlijk wanneer je auto naar de de autosloperij moet? Ten eerste: Moet de auto echt gesloopt worden (gedemonteerd), of verwacht je dat jouw auto toch nog iets waard kan zijn, mits deze goed opgeknapt wordt? De autosloperij kan in beide gevallen het aangewezen bedrijf zijn om in dergelijke gevallen contact mee op te nemen. Zorg ervoor dat je altijd alleen zaken doet met een autosloperij die bij de RDW is aangesloten.

Zo werkt het:

  • Een werkelijk onbruikbare en niet meer te herstellen, of functionerende, sloopauto wordt afgevoerd (door de autosloperij zelf) naar de autosloperij. Je belt de betreffende autosloop bij jou in de buurt – of een grote autosloperij die landelijk werkt – voor het maken van een afspraak. Zij komen dan gratis, na het maken van een afspraak, bij je langs om de auto op te halen.Tijdens deze afhandeling geeft de chauffeur van het autosloopbedrijf of demontagebedrijf jouw het vrijwaringsbewijs voor je auto, en vaak ook nog een klein geldbedrag voor de restwaarde van je auto (een autosloperij hoort geen geld te vragen voor demontage en ophalen van de auto).
  • Een kapotte auto verkopen, die eventueel nog hersteld kan worden: Er kan een verkoop aan de autosloperij plaatsvinden. Verwacht het autosloopbedrijf de auto nog nieuw leven in te kunnen blazen na een grondige reparatie, dan kun je al snel honderden euro’s verwachten voor je wagen. Natuurlijk verschilt dit bedrag per auto. Informeer bij een sloperij bij jou in de buurt wat de mogelijkheden zijn.