Sloopauto verkopen

Gepubliceerd op: November 26, 2019

Een afgekeurde auto is nog niet het einde van de wereld. Natuurlijk is het vervelend als de auto om welke reden dan ook totaallos wordt verklaard, maar dat betekent niet dat de auto niet meer verkocht kan worden. In deze tekst gaan we kijken naar de mogelijkheden voor een afgekeurde auto verkopen. Wanneer is de auto afgekeurd en op welke manier kun je de auto alsnog verkopen.

Een sloopauto

Een sloopauto, of afgekeurde auto, is een auto die totaallos is verklaard. Een auto kan op verschillende manieren totaallos worden verklaard. Bij een van de manieren is de auto op zich nog wel te maken, maar lopen de kosten zo hoog op dat de kosten van de reparatie duurder zijn dan de dagwaarde van de auto zelf. Een andere mogelijkheid is dat de auto ├╝berhaupt niet meer gemaakt kan worden. In beide gevallen spreken we van een auto die totaallos is. Een auto die totaallos is, kan op zich nog steeds verkocht worden. De reden hiervoor is dat vaak niet alle onderdelen van de kapotte auto kapot zijn. De nog werkende onderdelen kunnen gebruikt worden voor een andere auto.

Een sloopauto verkopen

Er zijn verschillende manieren om een sloopauto te verkopen. De eerste is door middel van eigen middelen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de auto online te verkopen of de verschillende onderdelen los aan te bieden. Hiermee heb je zelf in de hand hoe de auto verkocht wordt en welke prijs je er voor wil hanteren. Het kan wel zijn dat er niet gereageerd wordt en dat het lastig is om de auto, of de onderdelen, te verkopen. Je kan er ook voor kiezen om de auto op te laten halen door een autosloop. Zij kopen de kapotte auto op voor een vaste prijs, nemen deze vervolgens mee naar de sloop en halen alle onderdelen er uit. De onderdelen die nog goed zijn, verkopen zij vervolgens door.

Sloopauto verkopen Den Haag kan je helpen met bij het vinden van betrouwbare kopers voor je oude auto en regelt daarbij het vervoer, de vrijwaring voor de verzekering en de afmelding bij de RDW.