Smart fortwo #1 / forfour

Gepubliceerd op: June 10, 2015

De kleine sportieve auto van smart. Deze smart heeft een totaal nieuw uiterlijk maar hij ziet er heel stoer uit. Je kan het een boodschappen wagen noemen maar het is meer dan dat. Hij heet de Smart fortwo omdat er twee zitplaatsen zijn vandaar de for”two” dan is er de grote broer van de fortwo de forfour de naam zegt het al weer deze is geschikt voor vier personen.

Eigenschappen

Fortwo:

Zijn design ziet er strak en sportief uit. Hij is misschien klein maar ze hebben er wel wat van gemaakt. Zo heeft hij 16 inch lichtmetalen velgen, sport pakket geeft hem een sport onderstel en de smart word met 10 cm gezakt voor een lagere weg ligging, verchroomde uitlaatstuk, het interieur is in het oranje/ zwarten net als de bekleding. De buitenkant is oranje met witte panelen. Ook heeft hij een ledere sport stuur. Een 3,5 inch kleuren display met combi instrumenten en boordcomputer. De mini is voorzien van panorama dak zo kan je optimaal genieten van de zon. Ook heeft hij sportpendalen zoals een echte sportwagen. De versnelling pook is ook in leder. Elektrische ruit bediening. Een cool en audio pakket om zo te kunnen genieten van al je lievelings nummers. Automatische airconditioning.

Forfour:

Dit is eigenlijk de fortwo alleen dan een station wagen. Ook hier heb je weer veel opties voor de auto. zo heb je ook verschil in soorten je heb de: forfour passion, forfour prime, forfour proxy. Deze zijn alle 3 verschillend in kleur, motor en opties. De standaard uitvoering kan je kiezen tussen: verschillende daken, velgen, bekleding en allemaal andere opties. Ook deze heeft een mooi design zowel buiten als binnen in de auto

Motor

Fortwo:

Diesel motor: deze levert 54pk en verbruikt 3,3l/100km

Benzine motor: softip, levert 61pk en verbruikt 4,2l/100km de softouch, levert 71pk en verbruikt 4,3l/100km de diesel versie met turbo levert 84pk en verbruikt 4,9l/100km.

 

Forfour:

 

Je heb 3 verschillende motoren alle drie benzine. De eerste heeft 61pk de tweede 71pk en de laatste motor heeft 90pk. Alle drie verbruiken ze rond de 3,5l/100km.