Te weinig ruimte in je auto? Dit zijn de oplossingen

Gepubliceerd op: January 8, 2020

Bij de aanschaf van een auto voeren we altijd een tweestrijd met onszelf. We willen vaak een sportief model rijden, maar we hebben ook ruimte nodig. Het hebben van beide is vaak niet mogelijk en dus moet er worden gekozen tussen ruimte of een sportieve look. Echter zijn er ook oplossingen waardoor je tijdelijk meer ruimte in je auto kunt creëren wanneer je het nodig hebt. Lees hieronder welke handige oplossingen er allemaal zijn.

Monteren van dakdragers en dakkoffers

Wist je dat je op elke auto dakdragers kunt monteren. Dakdragers zijn er in alle soorten en maten zelfs zo ook zijn er dakdragers voor de volvo V40 maar ook voor de hyundai kona en zelfs voor een Peugeot 206. Door dakdragers te monteren kun je makkelijk en relatief goedkoop de ruimte van je auto uitbreiden. Op de dakdragers kan namelijk een dakkoffer worden geplaatst. Dakkoffers worden vaak meegenomen op wintersport- en zomervakantie.

Inklappen van de stoelen

Je kunt de ruimte in de kofferbak makkelijk uitbreiden door de stoelen in te klappen. Bij bijna alle auto’s is dit wel mogelijk. Het inklappen van de stoelen kan handig zijn als je bijvoorbeeld grote boodschappen moet doen of meubels gaat kopen.

Gebruik van een fietsdrager

Als je auto is voorzien van een trekhaak dan kun je gemakkelijk een fietsdrager monteren. Met een fietsdrager kun je gemakkelijk een fiets achter je auto hangen waardoor je deze mee kunt nemen als je een dag wil gaan fietsen of wanneer je op vakantie gaat.

Praktisch inpakken

Als je van nature niet zo goed bent in Tetris dan kan dit erg vervelend zijn als je de auto in moet pakken voor een vakantie. Door slim en gestructureerd in te pakken kun je veel ruimte besparen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om een de stevige en vaste in te pakken spullen in de auto te plaatsen en daarna pas de tassen met losse spullen. Ik hoop dat je dankzij deze tips geen problemen meer hebt met de ruimte in je auto en je dus een sportievere auto aan kunt schaffen.