Tips om met de auto op vakantie te gaan

Gepubliceerd op: June 2, 2017

We gaan de laatste jaren steeds vaker met de auto op vakantie. Een belangrijke oorzaak is de crisis, die we nu weer voor een groot gedeelte achter de rug hebben. We hebben ervaren dat het op vakantie gaan met de auto toch belangrijke voordelen biedt. Je hoeft niet zo precies te kijken hoeveel kleding en dergelijke je gaat meenemen. Door gebruik te maken van een reistas of reistassen kunnen we al veel belangrijke spullen gemakkelijk opbergen. Ook een weekendtas of weekendtassen kunnen een uitkomst bieden. Er zijn buiten het opbergen van spullen nog een aantal andere zaken waar je goed op moet letten wanneer je met de auto op vakantie gaat.

Autocheck

Omdat je vaak voor een reis met de auto toch wel enkele duizenden kilometers aflegt, is een goede controle belangrijk. Je kunt, voordat je de check in de garage wilt laten uitvoeren, zelf veel nakijken.

Controleer de bandenspanning

Controleer de profieldiepte van de band. Deze moet minimaal 3 mm zijn. De band mag ook niet beschadigd zijn. De banden moeten op de juiste bandenspanning worden gebracht.

Controleer de olie en koelvloeistof

De koelvloeistof alleen bij een koude motor controleren. Vul de ruitensproeier bij.

Kijk de verlichting na

Zorg ook dat je gereedschap bij je hebt om bijvoorbeeld een band te verwisselen.

Het vertrek

Wanneer je ver moet rijden, kun je het beste in de nacht gaan rijden. De kinderen kunnen dan heerlijk slapen en de weg is rustig. Neem ook spulletjes mee zodat de kinderen zich niet gaan vervelen.

Doorkruisen van landen

Kijk wat je aan boord moet hebben als je bepaalde landen doorkruist. Zorg ervoor dat belangrijke papieren in het dashboardkastje zijn opgeborgen.

De reis

Wanneer je veel wilt meenemen kun je die spullen het best opbergen in een vuilniszak. Dan kun je meer meenemen dan wanneer je koffers gebruikt. Ga niet overhaast rijden. Wil je wat eten, zoek dan een leuk restaurantje op in een of ander dorp. Laat je verrassen wat men te bieden heeft. Indien je gebruik maakt van een navigatiesysteem mag je er niet overal alle informatie op hebben. Zorg dat je dit ook niet hebt in bepaalde landen. De boetes kunnen erg hoog zijn. Tank op tijd en zorg voor de juiste brandstof.