Uw auto is kapot ?

Gepubliceerd op: May 16, 2017

Het kan ons allemaal overkomen tijdens een mooie lente dag. Stapt u in uw auto om naar uw werk te gaan of voor een dagje er op uit met het hele gezin en op een gegeven moment stopt uw auto er mee! Niet alleen oudere auto’s maar ook relatief jongeren voertuigen kunnen gewoon kapot gaan. Vaak wanneer de buiten tempraturen oplopen is de kan groot op een oververhitte motor. Een lekke koppaking of een gaatje in de radiateur of koelslag kunnen dan voor veel oponthoud zorgen. Uw auto is hiermee niet direct een sloopauto geworden. Sloopauto’s zijn oud en hebben vele jaren hun diensten bewezen. Uw auto is nog niet oud echter wel kapot. Natuurlijk is van belang wat er precies kapot is. Vaak kan de dealer of de wegenwacht u al snel een eerste diagnose geven.

Kapotte auto.

De makelijkste oplossing is een kapotte auto te laten reparen bij de garage. Maar wanneer het probleem niet makkelijk is te verhelpen kunnen hier hoge kosten aan zijn verbonden. Een lekke koppaking of een gebroken distriebutieriem zijn niet snel verhopen. Vaak zijn dit tijd rovende reparatie die de dagwaarde van uw auto kunnen overstijgen. Veel nieuwere auto’s zitten vol met de nieuwste techniek waardoor ook een ervaren automonteur meerderen arbeid uren nodig heeft wil hij uw auto weer in rijdende staat krijgen. Helemaal teleurstellend is het wanneer uw auto distriebutie ketting problemen vertoond en de auto slecht enkele jaren uit de fabriekgarantie is. Veel nieuweren auto hebben geen distiebutie riem maar een ketting. Dit zou er voor moeten zorgen dat de auto onderhoud vriendelijke is geworden. Helaas blijken veel kettingen bij een behoorlijke kilimeterstand toch op te rekkken met motorschade , compressie verlies als gevolg. Reparatie is wel mogelijk maar vaak een erg kostbare aangelegenheid.

Direct verkopen

Heeft u een auto met degelijke grote problemen dan staat u voor de keuze, Direct verkopen of laten repareren. Direct verkopen van uw auto met motorschade is helemaal zo gek nog niet. Sommige autobedrijven zijn bereid de auto in de kleinere uren te repareren, vaak kan men dit tegen een veel lager tarief als bij de dealer! Hierdoor kunnen de inkoopprijzen voor uw kapotte auto nog best hoog oplopen. Bied uw auto daarom als zijnde een kapotte auto, maak kenbaar dat u uw sloopauto wilt verkopen! Hierdoor kunnen zowel autobedrijven als autosloperijen een bod uitbrengen op uw auto. U kunt dan voor uw zelf een afweging maken of direct verkopen redabelere is als het laten reparen door de specialist.